'Ronaldo afwezig op training, gesprek met coach Ten Hag gecanceld'

'Ronaldo afwezig op training, gesprek met coach Ten Hag gecanceld'

04-07-2022 12:00
7

Cristiano Ronaldo verschijnt maandag niet op het trainingsveld van Manchester United. De Portugees is wegens familieomstandigheden afwezig, melden Engelse media.

Het is onduidelijk wat er in het privéleven van Ronaldo speelt, al is de timing van zijn afwezigheid opvallend. Afgelopen weekend berichtte de Engelse pers dat de spits zijn vertrekwens bij United had ingediend. Hij wil, ook op 37-jarige leeftijd, nog verzekerd zijn van Champions League-voetbal, terwijl The Mancunians komend seizoen in de Europa League actief zijn.

United houdt de poot stijf en wijst Ronaldo vooralsnog op zijn contract, dat doorloopt tot de zomer van 2023, met een optie voor nog een jaar. Maandag stond er een gesprek tussen Ronaldo en Erik ten Hag op de planning, meldt The Telegraph. Er zou gesproken worden over de invulling van de United-selectie, want het kan Ronaldo niet bekoren dat de club nog geen aanwinst heeft aangetrokken, terwijl de overige clubs uit de top-zes van de Premier League zich al wel hebben versterkt.

Het gesprek tussen Ronaldo en Ten Hag op Carrington gaat in ieder geval niet op maandag plaatsvinden. Het is niet duidelijk of het tweetal later om tafel gaat.