UPDATE: ‘Man City laat Lavia gaan met terugkoopclausule van 46 miljoen euro’

UPDATE: ‘Man City laat Lavia gaan met terugkoopclausule van 46 miljoen euro’

03-07-2022 18:00 Laatste update: 04-07-2022 16:01
6

Romeo Lavia staat op het punt om Manchester City dan toch te verlaten. De middenvelder kiest voor een nieuw avontuur en gaat aan de slag bij Southampton. Al heeft Man City hem duidelijk nog niet opgegeven.

Lavia werd eerder al gelinkt aan Southampton en volgens transferexpert Fabrizio Romano is de deal nu zo goed als rond. Southampton betaalt iets meer dan elf miljoen euro voor Lavia, die bij de Engelse club zal werken aan zijn doorbraak.

Manchester City heeft de middenvelder echter nog niet helemaal opgegeven en blijft geloven in zijn talent. De Engelse landskampioen heeft in de deal dan ook een terugkoopclausule weten te verwerken. Als Lavia weet te overtuigen bij Southampton, kan Man City de middenvelder dan ook voor een vooraf bepaalde som terug in huis halen.

Op 16-jarige leeftijd ging Lavia van Anderlecht naar Manchester City. Vorig jaar mocht de 18-jarige jeugdinternational debuteren in de Carabao Cup. Bij Manchester City is er echter te veel concurrentie, waardoor hij koos voor een nieuw avontuur.

Update: Romeo Lavia zal volgend seizoen te zien zijn in het shirt van Southampton, dat laat transferexpert Fabrizio Romano weten. Manchester City heeft wel een terugkoopclausule van 46 miljoen euro in het contract van het ex-Anderlecht-talent opgenomen.