Antwerp wuift alle kritiek weg: Een positief signaal uitsturen

Antwerp wuift alle kritiek weg: "Een positief signaal uitsturen"

3 juli - 10:44
26

De nieuwe sponsor van Antwerp zorgt voor controverse. The Great Old gaat namelijk tot 2027 in zee met gokbedrijf BetFIRST, al is gokreclame vanaf 2025 verboden. COO Dirk Van Oekelen verdedigt de beslissing. 

"Met deze samenwerking kunnen we een positief signaal uitsturen", aldus Van Oekelen bij Sporza"Vooraleer we de knoop doorgehakt hebben, hebben we eerst een grootschalig onderzoek gedaan. Dat onderzoek bracht ons terug naar 2012. Toen is er duidelijk voor gekozen om kansspelen te regulariseren in België. Communicatie speelt daar een cruciale rol. Op die manier weet de consument steeds waar hij legaal aan kansspelen kan doen."

Antwerp vindt de opkomst van wedkantoren dus een goede zaak. "Zo hebben we gezien dat er in België tot 85% van de deelnemers in het geregulariseerde circuit zitten. Dat wil zeggen dat die communicatie de spelers helpt om wegwijs te raken naar de legale markt. Door die duidelijke communicatie is er maar 0,9% vatbaar voor een verslaving.”

Antwerp hoopt dan ook dat nakende verbod op gokreclames nog wordt geschrapt. Als voorbeeld haalt het Italië aan. Daar steeg de illegale gokactiviteit met vijftig procent na zo'n verbod. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie