Anderlecht haalt uit tegen Roda JC, Standard geeft voorsprong weg

02-07-2022 15:50 Laatste update: 15:52
34

Vandaag staan er heel wat oefenwedstrijden op het programma voor de eersteklassers. Anderlecht en Standard werkten al een oefenpot af. Paars-wit won overtuigend terwijl Standard onderuit ging.

Anderlecht begon onder meer met Adrien Trebel in de basis. Yari Verschaeren zorgde na een kwartier spelen voor de 1-0 en de middenvelder scoorde ook de 2-0. De dubbele voorsprong voor Anderlecht was dan ook terecht.

Na rust stoomde Verschaeren gewoon door op zijn elan. Vlak na rust completeerde de Rode Duivel zijn hattrick via een elfmeter en drie minuten later stond het al 4-0. Een voorzet van Refaelov werd in eigen doel gewerkt door Lambrix.

Een halfuur voor tijd was het Colassin die de forfaitcijfers op het scorebord kon zetten. Diezelfde Colassin scoorde in de slotfase nog via een nieuwe strafschop. De 6-0 was ook de eindstand.

Standard Luik kwam na 22 minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Emond. Nog voor rust zette RWDM de scheve situatie echter nog helemaal recht. Eerst was het Ephestion die gelijk maakte en vlak voor rust zorgde Botella voor de 1-2.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Standard gaat zo met 1-2 onderuit tegen RWDM.