Beerschot-voorzitter gaat vrijuit na uitspraken over ref Verboomen

Beerschot-voorzitter gaat vrijuit na uitspraken over ref Verboomen

1 juli - 16:29
4

Beerschot-voorzitter Francis Vrancken is in beroep vrijgesproken voor zijn uitspraken over ref Nathan Verboomen. Het Bondsparket wilde Vrancken vervolgen, maar de Disciplinaire Raad vindt dat niet nodig. Dat bevestigt Gazet Van Antwerpen

Na de stadsderby was Vrancken erg kritisch over Verboomen. Hij verweet hem ook belangenvermenging omdat hij werkt voor 6D Sports Nutrition, een bedrijf dat ook samenwerkt met Antwerp. Tijdens die wedstrijd waren er heel wat discutabele beslissingen: zo was er een niet-gefloten strafschop voor Beerschot en werd er ook een goal afgekeurd. 

Het Bondsparket vond de uitspraken ongehoord een vroeg een schorsing van drie maanden, waarvan twee maanden met uitstel. Verder werd er ook een boete gevraagd. Het Disciplinair Comité ging niet akkoord en vond de feiten 'onvoldoende bewezen'.

'Dat Vrancken kritiek heeft geuit op de scheidsrechter staat vast, maar daarbij werden de grenzen van het toelaatbare niet overschreden en werd de integriteit van Verboomen niet in twijfel getrokken', vertelde die Raad. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie