Onderzoek na KV Mechelen - Genk: 'Géén sporen van vergiftiging'

Onderzoek na KV Mechelen - Genk: 'Géén sporen van vergiftiging'

1 juli - 15:00 Laatste update: 15:06
2

De match KV Mechelen - KRC Genk werd opgeschrikt door een vreemd incident. Veertien mensen werden onwel nadat ze een prik hadden gevoeld. Volgens het eerste onderzoek is er echter geen sprake van 'needle spiking'.

De feiten vonden plaats op 21 mei. Meteen daarna werd er een onderzoek gestart, maar het Antwerpse parket heeft voorlopig geen ongeregeldheden kunnen vaststellen. Dat bevestigt een woordvoerder. 

"Er zijn uitvoerige medische onderzoeken uitgevoerd op de slachtoffers, en de politie analyseerde de beelden van de bewakingscamera’s in het stadion zeer grondig", laat het parket optekenen bij Gazet Van Antwerpen. "De deskundigen konden evenwel geen prikletsels of tekenen van vergiftiging vaststellen. Op dit moment zijn er nog geen objectieve elementen aangetroffen die kunnen wijzen op het prikken met een spuit of het toedienen van stoffen."

Het onderzoek is wel nog niet afgelopen. "Dat wordt de komende weken verdergezet met onder meer een doorgedreven toxicologisch onderzoek. De resultaten daarvan verwachten we in de loop van de maand juli."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie