'Ex-profvoetballer Davide D. wordt opgepakt voor cocaïnehandel'

'Ex-profvoetballer Davide D. wordt opgepakt voor cocaïnehandel'

1 juli - 14:00 Laatste update: 16:41
2

In een grootschalig onderzoek naar cocaïnehandel is ook Davide D. (40) opgepakt, weet Het Belang Van Limburg. Op een blauwe maandag speelde D. nog even voor KRC Genk, al maakte hij vooral naam als coach in de lagere reeksen. 

Twee weken voerde de politie huiszoekingen uit in de grensstreek van België en Nederland. Daarbij zijn in totaal ook elf personen aangehouden, waaronder D. Hij was rond de eeuwwisseling prof bij KRC Genk en speelde één keer mee bij de A-ploeg. Verder was hij ook als prof aan de slag bij MVV Maastricht. 

D. is niet aan zijn proefstuk, want in 2013 werd hij al eens veroordeeld voor het houden van een wietplantage. Hij kreeg toen een celstraf van zes maanden, maar keerde terug in de voetbalwereld. Meer nog: vorig seizoen dwong hij zelfs promotie met Esperanza Pelt. Bij die club ging hij vorige week 'om persoonlijke redenen' weg. 

Deze keer gaat het over de handel van verschillende tonnen cocaïne, die zijn aangekomen in de haven van Antwerpen. De organisatie wordt aangestuurd vanuit Dubai en zou zich ook nog bezighouden met illegale tabak. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie