'Duitse investeerders nemen Mandel United over, met Mpenza's in bepalende rollen'

'Duitse investeerders nemen Mandel United over, met Mpenza's in bepalende rollen'

01-07-2022 11:44
5

Er staat een paleisrevolutie te gebeuren bij KFC Mandel United. De fusieclub uit Izegem en Ingelmunster leek af te stevenen op een triest einde, maar een Duitse investeringsgroep staat op het punt om dat noodlot af te wenden. Met hulp van ... de gebroeders Mpenza, zowaar!

Het Nieuwsblad is ervan overtuigd dat de toekomst van Mandel United gered is. Die zag er nochtans somber uit, aangezien de Franse groep die momenteel hoofdaandeelhouder is, Strive, lange tijd geen overnemer vond. Nu zou er zich vanuit Duitsland toch een oplossing aangeboden hebben. Een lokale investeringsgroep zou haar schouders onder een nieuw project zetten.

De Duitse reddingsboei zou de komende dagen nog enkele financiële bankbewijzen moeten voorleggen. Als dat geen probleem blijkt, wordt de overname waarschijnlijk begin volgende week officieel bekrachtigd. De Duitse groep is overigens niet aan haar proefstuk toe: eerder wilde het investeren in Royal Excel Moeskroen, maar dat draaide uiteindelijk op niets uit. Naar verluidt zou het wel de bedoeling zijn om Mandel United op termijn te verhuizen naar Moeskroen, eens de club is opgeklommen naar de Challenger Pro League, de kersverse naam voor Eerste Klasse B. Dat is alvast de ambitie.

Opvallend: de broers Mpenza spelen een cruciale rol in de nakende overname. Mbo was eerder al werkzaam bij Moeskroen en zou ook bij Mandel United een prominente functie gaan vervullen. Hij wordt normaal gezien de nieuwe sportief directeur. Zijn jongere broer Emile krijgt dan weer de kans als T2. Eerder nam de gewezen spits van onder meer Standard Luik en Schalke 04 al de beloften van Royal Antwerp FC onder zijn hoede. Wie de hoofdcoach moet worden bij Mandel United, valt nog af te wachten.