Ik snap dat Club Brugge genoemd wordt voor Nielsen, hij is een type-Vormer

"Ik snap dat Club Brugge genoemd wordt voor Nielsen, hij is een type-Vormer"

01-07-2022 11:27
16

De meest gegeerde speler uit de Jupiler Pro League lijkt deze transferzomer Casper Nielsen te zullen worden. Zowat elke Belgische topclub jaagt op de revelatie van Union Saint-Gilloise, net als een rist buitenlandse ploegen. Wat maakt de Deen zo goed? Ex-ploegmaats Kevin Kis en Sebastien Pocognoli verklaren zijn sterktes.

RSC Anderlecht, Royal Antwerp FC, Club Brugge, KAA Gent ... De voorbije weken werd werkelijk alles wat iet of wat te betekenen heeft in het Belgische voetbal in verband gebracht met Nielsen, niet altijd naar de zin van Union. Volledig terecht, oordeelt Pocognoli. "Toen ik naar Union kwam, speelde Casper nog als nummer tien. Ik adviseerde hem lager te gaan spelen", steekt de voormalige Rode Duivel ook een klein pluimpje op zijn eigen hoed in Het Laatste Nieuws.

Vanuit een lagere positie begon Nielsen pas écht uit te blinken. "Op de zes kan hij een topcarrière maken, daar was ik toen al van overtuigd. Hij liep in die tijd namelijk enorm veel - soms wel veertien kilometer per wedstrijd -, maar raakte weinig ballen", legt Pocognoli uit. Na enkele gesprekken met Nielsen geraakte die laatste daar ook zelf van overtuigd. "Casper is beter als hij het spel voor zich ziet en zijn loopacties kan inzetten." 

Topclubmateriaal
Ook Kis, nog zo'n gewezen ploegmakker, is onder de indruk van Nielsen. Hij schrijft diens opmars in de eerste plaats toe aan zijn bovenmatige spelintelligentie. "Zijn looplijnen zijn uitstekend", oordeelt de linksachter. "Hij zoekt altijd op het juiste moment de diepte, wat heel erg lastig om te verdedigen is." Dat Club Brugge Nielsen in het vizier heeft, snapt Kis volledig. "Hij is een type Vormer. Een moderne middenvelder. Iemand die perfect vanuit de tweede lijn kan komen."

Volgens zowel Kis als Pocognoli kan er dan ook niet de minste twijfel over bestaan: deze Nielsen zou een absolute aanwinst zijn voor pakweg Club, Gent of Antwerp. Naast zijn voetballende kwaliteiten omschrijft Pocognoli hem ook nog eens als een goudeerlijke, harde werker. "Ik ben ervan overtuigd dat hij met betere spelers om zich heen nog serieuze stappen kan zetten. Hij kan bij elke Belgische topploeg mee", luidt zijn besluit.