DONE DEAL: Na Lukaku rondt Inter ook tweede langdurige transfersoap af

DONE DEAL: Na Lukaku rondt Inter ook tweede langdurige transfersoap af

01-07-2022 11:02 Laatste update: 11:09
1

De kogel is eindelijk door de kerk: Andre Onana verlaat Ajax voor Internazionale, waar hij onder meer Romelu Lukaku zal vervoegen. De transfer van de Kameroense keeper hing al maanden in de lucht.

Onana maakte het seizoen af bij Ajax en verhuist nu transfervrij naar Italië. De 25-jarige sluitpost maakte er in zijn laatste seizoen geen geheim van toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. De keuze voor Inter, dat naar verluidt al een jaar geleden beet had, ontkende hij altijd. In Milaan ligt een vierjarig contract klaar voor Onana, die Ajax anderhalf jaar kopzorgen heeft bezorgd. In februari 2021 werd hij geschorst voor het gebruik van het verboden middel furosemide.

Daarna wist toenmalig directeur voetbalzaken Marc Overmars, nu aan de slag bij Royal Antwerp FC, geen akkoord met hem te bereiken over een nieuw contract. Onana keerde door de blessure Remko Pasveer terug onder de lat, keepte ondermaats en lag overhoop met de achterban van Ajax. Nu moet hij in Milaan vaste keuze Samir Handanovic het vuur aan de schenen leggen. Naar verluidt zou Inter-coach Simeone Inzaghi een beurtrol gaan hanteren voor beide doelmannen.

Internazionale heeft de komst van Onana nog niet bevestigd via de officiële kanalen, maar de Kameroense keeper is al wel ingeschreven bij de Italiaanse voetbalbond. Hij is na Rode Duivel Lukaku, Henrikh Mkhitaryan en Kristjan Asslani de vierde zomerversterking in Milaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie