OFFICIEEL: Sint-Truiden pikt linksachter Bocat op bij weggezakt Moeskroen

OFFICIEEL: Sint-Truiden pikt linksachter Bocat op bij weggezakt Moeskroen

01-07-2022 10:06 Laatste update: 10:34

Sint-Truiden was de voorbije dagen al bijzonder actief op de zomerse transfermarkt en heeft nu opnieuw toegeslagen. De Kanaries voegen een nieuwe linksachter aan hun selectie. Eric Junior Bocat komt namelijk over van Royal Excel Moeskroen.

Die laatste zin is eigenlijk relatief, aangezien Les Hurlus aan het einde van het vorige seizoen hun licentie voor profvoetbal niet verlengd zagen. Daardoor mochten zowat alle kernspelers uitkijken naar een nieuwe werkgever. Bocat heeft uiteindelijk gekozen voor STVV, zo blijkt uit de officiële aankondiging van die club. Voor welke periode hij getekend heeft, valt niet af te leiden uit het korte bericht.

In het seizoen 2020-2021 mocht Bocat bij Moeskroen al even proeven van het werk op het hoogste niveau. Na de degradatie bleef de 22-jarige Fransman aan boord op Le Canonnier, maar zowel sportief als financieel bleek dat niet de juiste keuze. Moeskroen beleefde immers een annus horribilis in Eerste Klasse B.

Daar komt voor Bocat nu dus een einde aan. In Haspengouwen moet hij de vaste linksachter worden, zo lijkt het. Voorganger Liberato Cacace zou definitief verkocht worden aan Empoli, dat hem eerder al huurde.