'Ondanks vijf doelpunten bij huurclub gaat Oostende niet verder met spits Thiam'

'Ondanks vijf doelpunten bij huurclub gaat Oostende niet verder met spits Thiam'

01-07-2022 09:47

KV Oostende heeft een spits minder op de loonlijst staan. Het contract van Mamadou Khady Thiam is sinds donderdag immers afgelopen. Het bestuur van De Kustboys heeft geen aanstalten meer gemaakt om dat te verlengen.

Thiam streek in de zomer van 2020 neer aan de Belgische kust en ondertekende toen een overeenkomst voor twee seizoenen. In zijn eerste jaargang bleek de Frans-Senegalese aanvaller het al bijzonder moeilijk te hebben om zich door te zetten. Hij kwam weliswaar 21 keer in actie in de Jupiler Pro League, maar daaronder zaten slechts twee basisplaatsen. Thiam klokte zijn campagne af op 421 speelminuten en, nog belangrijker, zonder enig doelpunt ...

Toen al zag het ernaar uit dat de samenwerking geen lang leven beschoren was. Een jaar geleden besloot Oostende dan ook om Thiam uit te lenen aan AS Nancy, in de Franse Ligue 2. Daar deed de 27-jarige het wel behoorlijk. Hij verscheen er regelmatig aan de aftrap (24 keer) en zette de netten vijf maal bol. Toch bleek dat onvoldoende om Oostende te overtuigen, weet Het Laatste Nieuws. Zijn aflopende verbintenis werd namelijk niet verlengd.