'Richarlison doorstaat medische testen, straffe tridente in de maak bij Tottenham'

'Richarlison doorstaat medische testen, straffe tridente in de maak bij Tottenham'

01-07-2022 09:11
4

Niets staat de transfer van Richarlison naar Everton nog in de weg. De Braziliaan heeft met succes de medische keuring doorstaan bij Tottenham Hotspur. De Italiaanse journalist Fabrizio Romano meldt dat de contracten inmiddels getekend zijn.

Naar verluidt betalen The Spurs een bedrag van zeventig miljoen euro aan The Toffees om zich van de diensten van Richarlison te verzekeren. Vanaf zijn vakantieverblijf in Brazilië heeft de spits de medische checks afgerond. Romano weet dat de transfer helemaal in kannen en kruiken is: 'all 100% done', schrijft de transferspecialist op zijn Twitteraccount.

Met de komst van Richarlison naar Tottenham lijkt de club straks over een machtige drietand te beschikken in de voorhoede., met naast hem Heung-Min Son en Harry Kane. Daarnaast maken ook Lucas Moura en Steven Bergwijn nog deel uit van de Spurs-selectie, al is die laatste op weg naar de uitgang. De Nederlands international staat in de nadrukkelijke belangstelling staan van zowel Everton als Ajax. Zelf zou Bergwijn het liefst naar Amsterdam verkassen.

Na het aantrekken van Yves Bissouma, Ivan Perisic en Fraser Forster is Richarlison al de vierde aanwinst van deze zomer. Mede dankzij een kapitaalinvestering van een kleine 175 miljoen euro in mei is Tottenham deze transferperiode bijzonder slagvaardig.