Advocaat Lukaku lacht tanden bloot: Hij wordt bestbetaalde speler in de Serie A

Advocaat Lukaku lacht tanden bloot: "Hij wordt bestbetaalde speler in de Serie A"

01-07-2022 09:05
7

Het leven lacht Romelu Lukaku opnieuw toe. Na een terugkeer bij Chelsea FC om snel te vergeten mag de recordschutter van de Rode Duivels zich straks weer uitleven bij zijn geliefde Internazionale. De recent afgesloten huurdeal leek pakweg twee maanden geleden nochtans onmogelijk. Advocaat Sébastien Ledure reconstrueert.

De raadsman van Lukaku was de voorbije weken nauw betrokken bij de onderhandelingen tussen Chelsea en Inter. Hij spreekt over 'één van de moeilijkste transfers uit het huidige voetbal'. Ledure kreeg zelfs een telefoontje van transfergoeroe Fabrizio Romano, die het had over een 'masterpiece'. "De hamvraag was de volgende: hoe kan een speler die voor 100 miljoen verkocht werd, terugkeren naar dezelfde club, die nu eigenlijk geen geld heeft om hem over te nemen?", omschrijft Ledure bij L'Avenir de complexiteit van het dossier.

Het is cru om te stellen, maar de invasie van Rusland in Oekraïne heeft de deal mee mogelijk gemaakt. Nadat Roman Abramovich plaats moest ruimen voor nieuwe eigenaar Todd Boehly, ging de bal pas aan het rollen op Stamford Bridge. "De relaties tussen het vorige bestuur van Chelsea en de Inter-directie waren erg gespannen", bevestigt Ledure. "Als er geen machtswissel had plaatsgevonden bij Chelsea, twijfel ik ten zeerste of deze transactie mogelijk was geweest."

Tot slot wil Ledure de puntjes nog even op de 'i' zetten. "Ik heb in de pers gelezen dat Lukaku zijn loon met de helft of zelfs een derde moest inleveren. Dat is valse informatie. Hij wordt de bestbetaalde speler uit de Serie A", legt Ledure uit. Inter heeft dat vooral bewerkstelligd door een hoop 'variabelen' of 'incentives' op te nemen in het contract. Met andere woorden: hoe beter Lukaku presteert, hoe meer centen hij straks vangt.