Undav: Bij Union probeerden we te drukken, terwijl Brighton aan de bal wil zijn

Undav: "Bij Union probeerden we te drukken, terwijl Brighton aan de bal wil zijn"

01-07-2022 08:49

Na zijn boerenjaar staat Deniz Undav voor een sleutelmoment in zijn carrière. Bij Brighton & Hove Albion moet de Duitse spits aantonen dat hij kan meedraaien in de veeleisende Premier League. Op de website van de club geeft de nieuwkomer aan dat hij brandt van ambitie, maar evenzeer rekening houdt met een aanpassingsperiode.

"Het is geweldig om hier eindelijk te zijn", laat Undav meteen zijn goed gevoel spreken. De Duitser tekende in het voorjaar immers al een overeenkomst bij Brighton, waarna hij het seizoen wel nog afmaakte bij Union. Die keuze legde hem geen windeieren, want op het einde kreeg hij nog de trofee voor 'Profvoetballer van het Jaar' uitgereikt. 

Nu kan Undav eindelijk zijn nieuwe collega's ontmoeten, net als manager Graham Potter. "Ik had al een Facetime-gesprek met hem voor ik tekende, maar maandag ontmoette ik hem voor het eerst in persoon." Hij geeft wel aan dat hij behoorlijk zenuwachtig was. "Alles is nieuw voor mij en ik ben nieuw voor hem. Die zenuwen zijn nu wel verdwenen", klinkt het.

Hoe dan ook verwacht Undav niet dat hij onmiddellijk potten zal breken bij Brighton. "Ik wil eerst mijn plaats opeisen en me aanpassen aan de Premier League", vraagt hij om tijd. Bovendien zal de speelstijl behoorlijk verschillen van wat de spits gewoon was. "Hij (Potter, nvdr.) legde me uit dat die stijl me wel zal passen. Met Union probeerden we de hele tijd te drukken, terwijl Brighton vaak aan de bal wil zijn, zelfs tegen de grote ploegen. Maar beide speelwijzes liggen mij", verzekert Undav als afsluiter.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie