OFFICIEEL: Onana kent zijn nieuwe trainer bij Lille, Fonseca volgt Gourvennec op

OFFICIEEL: Onana kent zijn nieuwe trainer bij Lille, Fonseca volgt Gourvennec op

30-06-2022 18:36

Amadou Onana kent zijn trainer voor volgend seizoen. Lille OSC kondigde immers aan dat Paulo Fonseca voor de groep komt staan. De Portugees is de opvolger van de Fransman Jocelyn Gourvennec. 

Gourvennec was afgelopen jaar de opvolger van succestrainer Christophe Galtier, die van Lille naar OGC Nice is gegaan. Gourvennec heeft het in Lille één jaar volgehouden en wordt nu alweer vervangen. Fonseca tekent voor twee seizoenen in Noord-Frankrijk.

"Ik ben erg enthousiast om met de staf en de spelers aan de slag te gaan in deze uitzonderlijke omgeving", vertelt Fonseca. "Mijn eerste gevoel is dan ook echt geweldig! Ik weet dat Lille een geweldige club is in Frankrijk met een geweldige historie en dat ze vorig jaar kampioen werden van de Ligue 1. Ik heb dit team afgelopen seizoen met veel aandacht gevolgd. Laten we nu kijken wat we hier samen kunnen bouwen."

Fonseca was recentelijk hoofdtrainer van AS Roma. Daarvoor trainde hij onder meer Shakhtar Donetsk, Sporting Braga, Paços de Ferreira en FC Porto.