Eigen schuld? 'Te traag PSG heeft vertrek Simons alleen zichzelf te wijten'

Eigen schuld? 'Te traag PSG heeft vertrek Simons alleen zichzelf te wijten'

30 juni - 17:29
0

Xavi Simons staat al jaren te boek als een van de grootste talenten van de wereld. Vanaf aankomend seizoen zal de negentienjarige middenvelder te bewonderen zijn bij PSV en niet bij PSG. Volgens clubwatcher Jonathan Johnson van CBS Sports ging PSG in de fout, waardoor het talent de club verliet. 

PSV legde Simons dinsdag voor vijf seizoenen vast, terwijl PSG zijn aflopende contract graag wilde verlengen. "Paris Saint-Germain kan het vertrek van Simons alleen zichzelf wijten", verklaart Johnson aan de NOS. "Ze hebben veel te traag gehandeld wat betreft zijn contract. Bovendien hebben ze hem veel te weinig laten spelen om hem echt perspectief te bieden."

"PSG is teleurgesteld dat ze met Simons een talent met veel potentie verliezen. Maar het is voor jonge spelers gewoon moeilijk om daar door te breken", vervolgt Johnson, die PSG al sinds 2011 op de voet volgt. "Ik verwacht dat hij in Eindhoven zeker meer gaat spelen, op een goed niveau. Hij heeft de potentie om uit te groeien tot een topspeler."

Johnson zag Simons het afgelopen jaar vaak aan het werk op de trainingen van PSG en werd daar vrolijk van. "Hij is altijd happy en straalt positieve energie uit. Hij lacht veel en de frustratie over de weinige kansen die hij kreeg, hield hij goed verborgen. Het is nu aan hem om te laten zien dat hij als basisspeler van waarde kan zijn voor PSV."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie