TD Arnesen (ex-Anderlecht) moet noodgedwongen stap terugzetten bij Feyenoord

TD Arnesen (ex-Anderlecht) moet noodgedwongen stap terugzetten bij Feyenoord

30 juni - 16:37
0

Frank Arnesen doet noodgedwongen een stap terug. Dat maakt Feyenoord donderdag bekend. Om gezondheidsredenen legt de Deen (65) voorlopig zijn taken neer. Eerder was Arnesen aan de slag bij RSC Anderlecht.

Arnesen, technisch directeur in De Kuip, heeft het besluit genomen in overleg met de clubleiding. Feyenoord zal zijn afwezigheid intern opvangen. Arnesen werd eerder dit jaar geveld door een bacteriële infectie in zijn knie, maar ontkende in alle toonaarden dat hij zijn werk niet kon doen. "Totale onzin", zei hij twee weken geleden tegen het Algemeen Dagblad.

"De fysieke gesteldheid van Frank laat het niet toe om de zeker op dit moment veeleisende taken die horen bij de functie van technisch directeur met volle overgave uit te kunnen voeren", laat algemeen directeur Dennis te Kloese nu weten via de clubkanalen. "Voor hem is het nu essentieel om zijn rust te pakken, zodat hij zich volledig op zijn herstel kan richten. Franks gezondheid is het allerbelangrijkste. We hopen daarom dat hij zo snel mogelijk weer de oude is."

"De komende periode gaan we op voetbaltechnisch gebied door op de al ingeslagen weg", aldus Te Kloese. "Het afgelopen anderhalf jaar heeft Frank met behulp van het scoutingsteam een stevig fundament gelegd op basis waarvan we verder kunnen en willen bouwen. Zij zullen de directie ook de komende tijd blijven ondersteunen. Mede daardoor hebben we het vertrouwen dat we Franks afwezigheid voorlopig goed op kunnen vangen."

De naam van Arnesen doet zeker een belletje rinkelen in het Belgische voetbal. Niet alleen maakte hij in de jaren '80 grote sier als Anderlecht-speler, in 2019 nam hij in het Astridpark ook nog eens de post van sportief directeur waar. Dat avontuur was echter van korte duur. De laatste weken moest hij bij Feyenoord dan weer een lastige knoop doorhakken rond Cyriel Dessers, de huurling van KRC Genk die het zo geweldig deed. Uiteindelijk besliste Arnesen om de Nigeriaanse Belg niet definitief aan boord te brengen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie