Lille zet hakken in zand voor Bayern-target David: '60 miljoen euro vraagprijs'

Lille zet hakken in zand voor Bayern-target David: '60 miljoen euro vraagprijs'

29-06-2022 18:44
10

Twee jaar geleden ruilde Jonathan David KAA Gent na een geweldig seizoen in voor Lille OSC. In dienst van de Franse landskampioen van 2021 heeft de aanvaller zich sindsdien verder ontwikkeld, in die mate zelfs dat het grote Bayern München nu in hem geïnteresseerd is.

Football Time weet dat Der Rekordmeister David op een select lijstje heeft staan met mogelijke vervangers voor Robert Lewandowski. De Poolse superspits ligt de laatste tijd op ramkoers met zijn bestuur. Hij heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar FC Barcelona, maar naar eigen zeggen doet Bayern bijzonder moeilijk. Toch werkt de Duitse kampioen in de schaduw aan een opvolger. Wie weet wordt dat wel David.

In twee jaar tijd heeft de 22-jarige David 32 doelpunten laten optekenen voor Lille. Les Dogues zijn zich er vanzelfsprekend van bewust dat ze een potentiële goudmijn in handen hebben. Volgens Football Time heeft de club dan ook een prijskaartje van 60 miljoen euro rond zijn nek gehangen. Destijds betaalde Lille aan Gent de eveneens vette som van 32 miljoen euro, plus eventuele bonussen.