De Ketelaere geniet samen met mama van dagje Wimbledon, met dank aan oud maatje

De Ketelaere geniet samen met mama van dagje Wimbledon, met dank aan oud maatje

29-06-2022 18:28
2

De boog kan niet altijd gespannen staan voor profvoetballers, en al zeker niet in het tussenseizoen. Terwijl het gros van de selectie van Club Brugge zich al ruim een week geleden verzameld heeft om de nieuwe jaargang voor te bereiden, geniet Charles De Ketelaere nog van enkele dagen vakantie. Al kan hij zelfs dan de sportmicrobe maar moeilijk achter zich laten ...

De Ketelaere was dinsdag namelijk aanwezig op Wimbledon, het vermaarde Grand-Slam-tennistoernooi in Londen. Het goudhaantje van Club Brugge was daar niet zomaar: hij had kaartjes gekregen van Zizou Bergs, het 23-jarige nummer 146 van de ATP-lijst. Die nam het in de eerste ronde van de hoofdtabel op tegen thuisspeler Jack Draper. Een overwinning zat er niet in, helaas, want Bergs ging in drie sets onderuit.

Aan de steun van De Ketelaere zal het niet gelegen hebben. Hij zat op één van de eerste rijen in de tribune, verscholen onder een pet. Beide talenten kennen elkaar van hun tienerjaren, toen ook De Ketelaere een aardig balletje kon kloppen. Bergs bezorgde zijn jeugdvriend dan ook tickets om naar zijn allereerste partij ooit op het heilige gras van Wimbledon te komen kijken. In eerste instantie wilde De Ketelaere dat overigens met een andere vriend doen, maar door paspoortproblemen ging dat feestje niet door. Mama De Ketelaere bleek het plan-B.

"Het is niet de eerste keer dat ik in Wimbledon ben", drukte De Ketelaere nadien zijn liefde voor het toernooi uit bij Het Nieuwsblad. "Toen ik twaalf was, ben ik ook al eens komen kijken. En toen ik tenniste bij Tennis Vlaanderen in Wilrijk, hebben we hier in de buurt eens op gras mogen tennissen. Het is een ondergrond die we in België totaal niet kennen. Heel speciaal om het te zien."