Hoefkens gunt Sowah speelminuten in voorbereiding bij Club na uitleenbeurt in AZ

Hoefkens gunt Sowah speelminuten in voorbereiding bij Club na uitleenbeurt in AZ

29 juni - 18:12 Laatste update: 18:41
2

Club Brugge bleef woensdagmiddag steken op een 1-1-gelijkspel in een voorbereidingswedstrijd tegen Lierse SK. Een opvallende pion in het basiselftal van Carl Hoefkens was Kamal Sowah. De vleugelaanvaller kreeg een half uur om zich opnieuw te bewijzen na een tegenvallend seizoen.

De nu 22-jarige Sowah moest afgelopen zomer één van de jeugdige, maar drijvende krachten worden in de plannen van toenmalig trainer Philippe Clement. Na een knap seizoen bij Oud-Heverlee Leuven leek zijn overstap ook gerechtvaardigd, maar op Jan Breydel bleek de Ghanees slechts een schim van die geweldige versie. Na enkele tegenvallende prestaties besloot Club haar zomeraanwinst al in januari andere lucht te laten opsnuiven.

Sowah vertrok op huurbasis naar AZ, maar ook daar kon hij geen potten breken. Zijn vijf maanden in de Eredivisie resulteerden in amper acht (korte) invalbeurten. In de voorbereiding keerde Sowah terug naar zijn moederclub, al leek Club vooral genegen om hem van de hand te doen, in de hoop om nog een beetje van het transfergeld te recupereren.

Mogelijk heeft Hoefkens, die sinds enkele weken de sportieve touwtjes in handen heeft, het geweer nu van schouder veranderd. In de vorige oefenpartij tegen Thes Sport was van Sowah nog geen sprake, maar nu mocht hij dus een half uur meespelen tegen Lierse. Als de flankmiddenvelder ook de komende weken nog kansen krijgt, kan hij Hoefkens misschien wel overtuigen van een verlengd verblijf.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie