OFFICIEEL: KV Kortrijk haalt Bruno (ex-Anderlecht) terug naar België

OFFICIEEL: KV Kortrijk haalt Bruno (ex-Anderlecht) terug naar België

29-06-2022 17:55 Laatste update: 21:03
4

KV Kortrijk heeft een oude bekende aan haar spelerskern toegevoegd. Massimo Bruno zou zich deze woensdag verbonden hebben aan het nummer dertien uit de afgelopen Jupiler Pro League

Volgens Sudpresse heeft Bruno er een druk dagje op zitten. Deze voormiddag kwam onze landgenoot toe aan het Guldensporenstadion, waar hij in eerste instantie zijn medische testen moest afleggen. Die zagen er blijkbaar prima uit, want even later mocht de vleugelaanvaller zijn handtekening al zetten onder een verbintenis voor de komende drie jaar.

Zo keert met Bruno een speler terug naar de Jupiler Pro League met een behoorlijke staat van dienst. Als jonge snaak beleefde hij zijn doorbraak bij RSC Anderlecht. Na twee volwaardige seizoenen in de hoofdmacht kwam het Red-Bull-concern aankloppen. Eerst mocht Bruno een jaartje rijpen bij Salzburg, om vervolgens zijn kans te gaan bij Leipzig. In de Duitse Bundesliga wilde het echter nooit vlotten. 

Nadien geraakte de loopbaan van Bruno wat in het slop. Via een eerder anonieme passage bij Sporting Charleroi kwam hij vorige zomer bij Bursaspor terecht. In de Turkse Tweede Klasse leefde de nu 28-jarige aanvaller weer op, met zes doelpunten en zeven assists als opvallendste wapenfeiten. Die cijfers hebben Kortrijk overtuigd om Bruno een nieuwe kans te geven in het Belgische voetbal.

Update: Inmiddels heeft KV Kortrijk de komst van Bruno ook officieel bevestigd. De 28-jarige middenvelder heeft zijn handtekening onder een driejarig contract gezet.