Onervaren Club Brugge geraakt in oefenpot niet verder dan gelijkspel tegen Lierse

29-06-2022 17:26
10

Club Brugge en Lierse SK hebben hun onderlinge oefenpartij van woensdagmiddag afgerond met een 1-1-gelijkspel. Pas in de slotminuten kon de Belgische landskampioen een nederlaag vermijden.

Voor Carl Hoefkens zorgde het duel met Lierse ongetwijfeld voor een ietwat verhoogde hartslag. Als speler beleefde de kersverse Club-coach namelijk zijn doorbraak aan het Lisp. Voor het duel met de club uit de huidige Challenge Pro League (de nieuwe naam voor Eerste Klasse B) kon hij niet beschikken over een heleboel vaste waarden. Van hen verschenen enkel Stanley Nsoki en Eder Balanta aan de aftrap, al zouden ook zomeraanwinsten Björn Meijer en Ferran Jutgla voor de nodige kwaliteit moeten zorgen.

Het experimentele elftal der Bruggelingen was al snel op achtervolging aangewezen. Na ongeveer een kwartier spelen opende verdediger Jordy Gillekens de score voor Lierse. In het vervolg van de eerste helft probeerde Club de situatie wel nog recht te zetten, maar ook Lierse liet zich zeker niet onbetuigd. Bij de rust behielden de Antwerpenaren dan ook hun krappe voorsprong.

Na de koffie opteerde Hoefkens voor liefst tien nieuwe namen. Enkel doelman Nick Shinton mocht blijven staan. Het jeugdige enthousiasme leidde pas laat tot een gelijkmaker. Na een knappe opgebouwde aanval kon Ruud Vormer de 1-1 aantekenen, nota bene met het hoofd. Na een heleboel geruchten lijkt de Nederlander gewoon aan boord te blijven op Jan Breydel. Bij die 1-1 zou het uiteindelijk ook blijven.