Opmerkelijk: 'West Ham denkt erover na om Cullen terug te kopen van Anderlecht'

Opmerkelijk: 'West Ham denkt erover na om Cullen terug te kopen van Anderlecht'

29-06-2022 17:09
1

Het lijkt erop dat in de nasleep van het vertrek van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht ook enkele van zijn trouwe discipelen andere oorden zullen opzoeken. Niet toevallig heeft Burnley FC interesse in Josh Cullen. Die kan echter ook rekenen op een andere, weliswaar opvallende aanbidder: West Ham United.

Volgens het Britse HITC hebben The Hammers Cullen op hun verlanglijstje gezet om het middenveld te versterken. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat het uitgerekend de Londenaren zelf waren die de 26-jarige Ier zo'n twee jaar geleden aan Anderlecht verkocht hadden. In die tussenperiode heeft Cullen het uitstekend gedaan bij paars-wit, in die mate blijkbaar dat een terugkeer nu tot de mogelijkheden behoort.

Naar verluidt is West Ham actief op zoek naar versterking centraal op de middenstrook. Mark Noble heeft zijn schoenen immers aan de haak gehangen, terwijl het er alle schijn van heeft dat de gegeerde Declan Rice binnenkort andere oorden opzoekt. Oude bekende Cullen zou hun leemte (deels) moeten opvullen.

Hoe dan ook zou Anderlecht bij een transfer een mooie financiële slag slaan. Twee jaar terug legde het zelf nog ongeveer 600.000 euro op tafel om Cullen los te weken bij West Ham. Als de middenvelder straks het omgekeerde pad bewandelt, zal dat waarschijnlijk voor een veelvoud van dat bedrag zijn.