'KVC Westerlo shopt opnieuw in Turkije en haalt international Akbunar'

'KVC Westerlo shopt opnieuw in Turkije en haalt international Akbunar'

28-06-2022 17:45

KVC Westerlo kon zich het voorbije seizoen verzekeren van de promotie en mag zich dus opmaken voor een jaartje in Eerste Klasse A. De Kemphanen pakten al uit met de komst van Sinan Bolat, maar willen nog een Turkse voetballer in huis halen.

De lokale journalist Yagiz Sabuncuoglu weet namelijk dat ook Halil Akbunar op het verlanglijstje staat van Westerlo. Dat is een 28-jarige flankaanvaller die in eigen land momenteel uitkomt voor Göztepe. Daar was hij het voorbije seizoen goed voor vijf doelpunten en zeven assists in 34 partijen.

Nu kan hij zijn eerste stap richting het buitenland zetten. Bij de Kemphanen moet Akbunar voor de nodige versterking gaan zorgen op de flanken. De ervaren man hoopt zich bij Westerlo ook opnieuw in de kijker van de nationale ploeg te kunnen spelen, waar hij al twee keer voor uitkwam.

Daarmee hoopt KVC Westerlo ook de volgende versterking gevonden te hebben. Eerder trok het al Bolat, Bryan Reynolds, Nick Gillekens, Lyle Foster (definitief), Jan Bernat (definitief), Ravil Tagir en binnenkort ook Griffin Yow aan.