'Valse handtekening' van Louwagie kost Iraanse 'makelaar' twee jaar cel

'Valse handtekening' van Louwagie kost Iraanse 'makelaar' twee jaar cel

28 juni - 15:28
0

Een Iraanse man werd door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot twee jaar cel en een geldboete van 4.000 euro. De beklaagde had contracten van Sint-Truiden vervalst en op andere documenten de handtekening van KAA Gent-manager Michel Louwagie nagemaakt.

Door die documenten te vervalsen was de man in kwestie erin geslaagd om enkele voetballers in Iran op te lichten. Hij benaderde voetballers met documenten waarop de handtekening van Louwagie stond en schotelde twee spelers van de nationale ploeg van Iran ook contractvoorstellen voor die zogezegd van STVV kwamen.

De beklaagde beweerde voor de clubs in kwestie te werken en eiste van de spelers een vergoeding voor de onkosten die hij had gemaakt. De documenten waren echter vals. Als de spelers toch betaalden, verdween de valse makelaar spoorloos. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Dat kwam uiteindelijk ter oren bij een agent van de UEFA, die Louwagie informeerde en de bal aan het rollen bracht. Uteindelijk werd de man ook vervolgd in ons land, maar enkel voor de documenten die hij in België had vervalst.

Diabetes en ziekenhuisrekeningen
Volgens de advocate van de Iraniër zag de man geen andere optie om snel aan geld te komen. "Mijn cliënt wordt langzaam blind door een ernstige vorm van diabetes en heeft torenhoge ziekenhuisrekeningen", klonk in het pleidooi.

"Intussen heeft hij een invaliditeitsuitkering en zit hij in een collectieve schuldenregeling, en heeft hij de misdaad achter zich gelaten. We vragen een werkstraf", gaf ze aan. De rechtbank besloot echter om de man een effectieve gevangenisstraf op te leggen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie