'KAA Gent deed poging voor Boffin, maar verliest strijd van Antalyaspor'

'KAA Gent deed poging voor Boffin, maar verliest strijd van Antalyaspor'

28-06-2022 15:12
6

KAA Gent zag deze zomer Sinan Bolat vertrekken en zocht dan ook naar een opvolger en nieuwe concurrent voor Davy Roef. Daarvoor dacht het aan Ruud Boffin, al lijkt die niet naar de Buffalo's te gaan verhuizen.

Dat weet men bij Het Belang van Limburg. De 34-jarige doelman kwam de voorbije tien seizoenen uit voor verschillende Turkse clubs en denkt erover na om uiteindelijk toch terug te keren naar ons land. KAA Gent hoopte daarvan te kunnen profiteren en waagde een poging om Boffin in huis te halen. Het lijkt echter naast de doelman te grijpen.

Naar verluidt deed zijn huidige club Antalyaspor namelijk een aanbod om zijn aflopende contract met twee seizoenen te verlengen. Een aanbod dat financieel een stuk interessanter is dan wat Gent hem kan bieden, waardoor hij toch nog in Turkije lijkt te gaan blijven.

De inmiddels 34-jarige doelman werd opgeleid door STVV en KRC Genk, maar speelde nog een profwedstrijd in onze competities. Als jonge doelman trok hij al vroeg naar PSV, waarna hij uiteindelijk ook nog voor FC Eindhoven, MVV, VVV Venlo en het Engelse West Ham United uitkwam. In 2012 belandde hij bij het Turkse Eskisehirspor. De voorbije vijf jaar kwam hij uit voor Antalyaspor.