FC Transfervrij: deze supersterren hebben over enkele dagen geen club meer

FC Transfervrij: deze supersterren hebben over enkele dagen geen club meer

28-06-2022 14:00 Laatste update: 29-06-2022 11:45
5

In de voetballerij is 1 juli een magische datum: niet alleen omdat de transferwindow die dag officieel geopend is, maar ook doordat spelers met een aflopend contract vanaf dat moment geen club meer hebben. VoetbalPrimeur zet de meest in het oog springende spelers die over enkele dagen clubloos zijn op een rij.

Keeper: Andre Onana
De Ajax-doelman besloot zijn contract niet te verlengen na zijn dopingschorsing, wat tot woede onder de achterban leidde. In theorie is Onana nog gratis op te pikken voor clubs, maar eigenlijk is zijn volgende bestemming al bekend: de Kameroens international tekent spoedig een contract bij Internazionale. Onana reist overigens niet in grootse vorm af naar Milaan: in zijn laatste Ajax-duels kwam de goalie erg matig voor de dag, waarna hij uit beeld verdween.

Linker verdediger: Marcelo
De wereldberoemde linksback moet na vijftien jaar plots op zoek naar een nieuwe club: bij Real Madrid wordt zijn aflopende contract niet verlengd. Een overstap naar Rayo Vallecano of Real Valladolid ligt het meest voor de hand, maar eigenlijk hoopte de 34-jarige Marcelo op een move naar de Verenigde Staten. De Braziliaan werd aangeboden bij zeven verschillende MLS-teams, maar geen van de clubs besloot om toe te happen.

Centrale verdediger: Andreas Christensen
Net als zijn verdedigingspartner Antonio Rüdiger loopt Christensen deze zomer transfervrij de deur uit bij Chelsea. De Duitse verdediger heeft bij Real Madrid al onderdak gevonden, terwijl Christensen juist hard op weg is naar de aartsrivaal van De Koninklijke: de Deen wordt al maanden gelinkt aan een overstap naar FC Barcelona. Alleen het salarisplafond van de Catalanen lijkt nog een potentieel struikelblok voor de overstap van Christensen.

Rechter verdediger: Dani Alves
In november, nadat Alves ook enige tijd zonder club zat, keerde de 39-jarige vleugelverdediger na ruim vijf jaar terug bij FC Barcelona. Zijn tweede periode bij de club bleef echter beperkt tot een aantal maanden: Barça heeft inmiddels alweer afscheid genomen van Alves, die nog altijd niet aan stoppen wil denken. Alves is net als land- en generatiegenoot Marcelo genoemd bij het Real Valladolid van Ronaldo.

Rechtercentrale middenvelder: Christian Eriksen
Een jaar nadat hij in elkaar zakte op het EK, heeft Eriksen de clubs voor het uitkiezen na een erg knappe comeback. De Deen kan langer bij Brentford blijven, waar hij in de eerste instantie voor een half jaar tekende. United en Ten Hag proberen Eriksen echter ook binnen te halen. Eerder werd Tottenham Hotspur ook genoemd, maar dat lijkt momenteel niet meer aan de orde. Voor Eriksen is het vooral zaak om vlieguren te blijven maken, met het oog op het WK in Qatar. Een vaag geluid linkte ook Eriksen ook aan Royal Antwerp FC, maar dat is nooit concreet geworden.

Verdedigende middenvelder: Franck Kessié
Na vijf jaar AC Milan gaat de Ivoriaanse middenvelder zijn contract niet verlengen. Kessié had naar verluidt forse salariseisen, waar Milan niet aan kon voldoen. Nu bevindt de 58-voudig international zich in hetzelfde schuitje als Christensen: hij is hard op weg naar Barcelona, maar het salarisplafond kan nog roet in het eten gooien voor Kessié en de Catalanen.

Aanvallende middenvelder: Paulo Dybala
In tranen nam Dybala afscheid van Juventus, maar op dat moment gingen er al geruchten rond over een move naar rivaal Inter. Het is echter de vraag of de gevoelige overstap plaats zal vinden: Inter heeft maar een beperkt budget en focust zich eerst op de komst van Romelu Lukaku. Als de Belg binnen is, zal er ook nog een andere aanvaller moeten vertrekken voordat Dybala naar het Giuseppe Meazza kan komen. Zelf wil de 28-jarige linkspoot dolgraag de stap naar Milaan maken, wat ook te maken kan hebben met het feit dat hij weinig andere opties heeft. Daardoor is de toekomst van de Argentijn nog onzeker.

Linker centrale middenvelder: Paul Pogba
Het Manchester United van Erik ten Hag probeerde nog te voorkomen dat Pogba voor een tweede keer transfervrij zou vertrekken, maar dat is niet gelukt. Dat is een hard gelag voor The Red Devils, die in 2016 nog 105 miljoen euro betaalden aan Juventus voor Pogba. En laat het nu net zo zijn dat de Fransman hard op weg is naar, jawel, Juve. Naar verluidt is er zelfs al sprake van een ‘Done Deal’ en tekent Pogba spoedig een contract in Turijn.

Rechtsbuiten: Ousmane Dembélé
Bijtekenen, vertrekken, toch bijtekenen en toch weer vertrekken: de situatie rond Dembélé is haast niet meer te volgen. Feit is dat de Fransman nog steeds niet heeft verlengd bij Barça en ook nog nergens anders is gepresenteerd. Het lijkt erop dat de definitieve beslissing in de komende dagen zal vallen. Ondertussen wordt Dembélé gelinkt aan Paris Saint-Germain en teams uit de Premier League.

Spits: Zlatan Ibrahimovic
Bij zijn terugkeer in San Siro beloofde de veertigjarige Zweed dat hij kampioen zou worden met AC Milan. Ondanks dat hij vorig seizoen regelmatig kampte met blessureleed, hield Ibrahimovic zich wel aan zijn woord: I Rossoneri wonnen de Scudetto voor het eerst in elf jaar tijd weer. Ondanks dat Zlatan nu enkele maanden uitgeschakeld is en over een aflopend contract beschikt, lijkt het er wel op dat hij langer doorgaat bij Milan. Club en speler praten over een verlengde samenwerking.

Linksbuiten: Luis Suárez
Na twee jaar Atlético Madrid moet El Pistolero elders onderdak zoeken. Sommige Ajax-fans droomden stiekem van een terugkeer van Suárez, maar daar lijkt het niet van te komen. De spits lijkt zijn loopbaan in Argentinië te gaan vervolgen, bij River Plate. In Spanje gaat ook het verhaal dat Suárez gepolst is door FC Barcelona als back-up-spits, maar de Uruguayaan zou bedankt hebben voor de eer.

Reservebank
Keepers: David Ospina, Stefan Ortega.
Verdedigers: Serge Aurier, Jason Denayer, Alessio Romagnoli.
Middenvelders: Isco, Clorentin Tolisso, Henrikh Mkhitaryan.
Aanvallers: Ángel Di María, Divock Origi, Andrea Belotti, Dries Mertens.