Lokeren-Temse veroordeeld: Twee thuiswedstrijden zonder fans, club niet akkoord

Lokeren-Temse veroordeeld: Twee thuiswedstrijden zonder fans, club niet akkoord

28-06-2022 13:00
0

SC Lokeren-Temse is door Voetbal Vlaanderen veroordeeld tot twee thuiswedstrijden zonder publiek. Deze straf komt er na de incidenten tijdens de wedstrijd tegen KVK Ninove van 1 mei. 

Voetbal Vlaanderen stelde tijdens de wedstrijd in kwestie vast dat er een aantal zaken volledig misliepen. De bezoekende supporters maakten gebruik van Bengaals vuur en rookbommen, de start van de wedstrijd werd door dit gedrag met een aantal minuten uitgesteld. Het veld werd ook na afloop van de wedstrijd bestormd door de bezoekende fans. 

Lokeren-Temse gaat niet akkoord met de opgelegde straf. Dat liet de club op dinsdag weten op haar website. De initiële uitspraak werd in beroep bevestigd. Lokeren-Temse laat nu weten dat ze de beslissing opnieuw zullen aanvechten. 

Ze is van mening dat er tijdens de wedstrijd zelf geen incidenten plaatsvonden en dat de schade uiteindelijk maar beperkt was. Bij de voorbereiding werd er volgens de club maar weinig gehoor gegeven aan hun waarschuwingen dat het wel degelijk een wedstrijd was met een hoog risicogehalte. Lokeren-Temse somt nog een aantal argumenten in hun verdediging op. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie