Limbombe eerlijk: Ik voelde mezelf wel een beetje onbegrepen

Limbombe eerlijk: "Ik voelde mezelf wel een beetje onbegrepen"

28-06-2022 12:29 Laatste update: 13:10
2

Anthony Limbombe speelt volgend seizoen bij Almere City FC, een Nederlandse tweedeklasser. Voor Limbombe is dat een grote stap terug, maar hij hoopt vooral het voetbalplezier terug te vinden na drie moeilijke jaren. 

FC Nantes haalde Limbombe voor acht miljoen euro weg bij Club Brugge: dat was meteen een clubrecord. "De supporters zagen me echt als de man van acht miljoen", klinkt het bij VI. "Ik ben een introverte jongen en heb liefde nodig om mezelf lekker te voelen en te presteren. Bij een mislukte actie of een gemiste kans werd meteen die link gemaakt naar het geldbedrag.'

Het publiek was bijzonder kritisch voor zijn prestaties. "Dat is wel een cultuurverschil met België en Nederland. Daar zouden we een speler van acht miljoen veel liefde geven. In een groot land als Frankrijk is er meer de houding van: Wat gaat hij voor die serieuze prijs laten zien? Hier zijn Lionel Messi en Neymar ook gewoon uitgefloten. Dat is een compleet andere mentaliteit. Ik voelde mezelf wel een beetje onbegrepen."

Het is niet de eerste keer dat Limbombe in Nederland gaat spelen, want eerder was hij aan de slag bij NEC Nijmegen. Kan hij ook bij Almere City furore maken? 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie