Gent slaat mooie slag: 'Overeenkomst gevonden met Trencin over 'nieuwe Hamsik''

Gent slaat mooie slag: 'Overeenkomst gevonden met Trencin over 'nieuwe Hamsik''

27-06-2022 23:00 Laatste update: 23:04
8

KAA Gent staat op het punt om een erg knappe zomeraanwinst aan haar kern toe te voegen. Er zou immers een akkoord zijn met AS Trencin over een overstap van Jakub Kadak. In zijn thuisland wordt de aanvallende middenvelder omschreven als 'de nieuwe Marek Hamsik'.

Volgens Sport Aktuality, een lokale bron uit Slovakije, hebben Gent en Trencin hun onderhandelingen succesvol afgerond. Kadak zou per direct de overstap maken vanuit de Slovaakse Super Liga. Vorig seizoen sloot Trencin daar af als achtste op twaalf clubs. Gent had in het verleden overigens al goede contacten met de club, zo haalde het er onder meer Moses Simon, Samuel Kalu en Osman Bukari weg.

De meeste van die jongens werd in de Ghelamco Arena ook succesverhalen. Kadak beschikt alvast over voldoende adelbrieven om hetzelfde pad te bewandelen. Ondanks het eerder magere seizoen van Trencin slaagde de spelverdeler er wél in om zijn hoofd boven het maïsveld uit te steken. Met dertien doelpunten en zeven assists was de 21-jarige Slovaak de ontegensprekelijke uitblinker.

Die statistieken leverden Kadak in zijn thuisland het predikaat van 'de volgende Hamsik' op, een verwijzing naar de bekende spelmaker van onder meer SSC Napoli. Dat klinkt Gent ongetwijfeld als muziek in de oren. Niettemin is het wel nog wachten op zijn officiële debuut bij de nationale ploeg.