OFFICIEEL: Weg naar PSG ligt open voor Galtier, Nice presenteert oude bekende

OFFICIEEL: Weg naar PSG ligt open voor Galtier, Nice presenteert oude bekende

27-06-2022 15:08
0

OGC Nice heeft oude bekende Lucien Favre maandag aangesteld als nieuwe trainer. De Zwitser is de opvolger van Christophe Galtier, die hard op weg is naar Paris Saint-Germain.

Galtier maakte Lille OSC vorig seizoen kampioen en stapte toen over naar Nice, maar die samenwerking blijft beperkt tot één seizoen. Eerder deze maand werd duidelijk dat PSG bereid is om Galtier voor tien miljoen euro los te weken van Les Aiglons. De Parijzenaars moeten het nog wel eens worden met zittend hoofdtrainer Mauricio Pochettino over de voorwaarden van diens vertrek, maar Nice heeft het nieuws uit Parijs niet afgewacht. De club maakt maandag bekend dat Favre terugkeert.

De 64-jarige Zwitser was tussen 2016 en 2018 al werkzaam aan de Côte d'Azur, voordat hij een transfer naar Borussia Dortmund maakte. Daar werd Favre eind 2020 ontslagen, sindsdien zat hij zonder club. Tijdens zijn eerste periode werd hij derde en achtste in de Ligue 1 met Nice en nam hij het in Europees verband op tegen Ajax (voorronde Champions League) en Vitesse (Europa League).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie