JPL-sterren van morgen: Duranville kan als de bliksem doorbreken bij Anderlecht

JPL-sterren van morgen: Duranville kan als de bliksem doorbreken bij Anderlecht

27-06-2022 14:00 Laatste update: 28-06-2022 08:16
8

Het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League staat voor de deur. Ieder jaar breken er talenten door. Dat zal in het seizoen 2022 – 2023 ook zo zijn. VoetbalPrimeur.be vroeg aan zijn huisanalist Andy Mulders om van elke G6-ploeg één speler te kiezen, die dit jaar kan doorbreken.

Mulders kreeg van VoetbalPrimeur enkele spelregels opgelegd. Het talent in kwestie moet jonger zijn dan 21 jaar en mag maximaal vijf duels op de teller hebben staan bij de A-ploeg. De duur dat een speler bij de club op loonlijst staat, is niet van tel. Mulders geeft ons een inkijk op wat we mogen verwachten van het talent. Wat zijn de sterke punten en waarin moet het talent nog groeien. 

Spelersprofiel
Naam: Julian Duranville
Nationaliteit: Belg
Geboortedatum: 05-05-2006
Positie: Rechtsbuiten - (linksbuiten)
Voorkeursvoet: Rechts
Vorige club(s): RSCA jeugd, RSCA U18

Stijl van spelen
Rechtse flankaanvaller (maar kan ook als linkse flankaanvaller uitgespeeld worden). Winger met een goed uithoudingsvermogen, goede balbehandeling, zeer dribbelvaardig, scorend vermogen en kan een assist geven. Speler met een uitstekende eerste versnelling, gekoppeld aan snelheid en techniek. Zijn eerste controles zijn uitstekend. Met zijn eerste controle kan hij de tegenstander al op het verkeerde been zetten. Daarnaast kan hij een tegenstander op snelheid (gemakkelijk) passeren. Bijnaam (L’Eclair - de bliksem) heeft hij dan ook niet gestolen.

Je kan hem beetje vergelijken met de speelstijl van Raheem Sterling.

Speler in balbezit
Julien houdt het speelveld breed en kiest goed positie. Hij is altijd aanspeelbaar voor zijn medespelers. Wanneer hij de bal ontvangt zoekt hij direct zijn tegenstander op en gaat hij de individuele actie aan. Heeft een goede voorzet in de voeten (zowel met zijn betere rechtse voet maar ook zijn linkse voet.)

Speler in balverlies
Hier komen zijn werkpunten naar boven: zijn defensieve kwaliteiten (maar hij maakt de nodige evolutie). Wanneer de tegenstander in balbezit dichtbij hem is, kan hij wel druk zetten op de bal, maar hij moet er meer uithalen. Zeker met zijn snelheid en wendbaarheid is hij in staat om veel ballen van de tegenstander te onderscheppen.

Werkpunten
- Verdedigende omschakeling en positiespel. Wanneer zijn team de bal verliest in de aanvallende zone, kan hij nog wel eens blijven hangen. Dit valt op wanneer de bal aan zijn kant is en hij weinig druk zet op de tegenstander in balbezit. Maar op enkele jaren tijd is hij hier wel al geëvolueerd.

- Samenspel met de medespelers. Kiest nog te vaak de individuele actie en lijdt dan balverlies. Soms is het samenspel een betere optie, maar hij kan dit wel eens vergeten.Hier is een voorbeeld van zijn technische bagage en zijn acceleratie en snelheid. Hij staat tegen de zijlijn met twee tegenstanders tegen hem. Hij heeft een individuele actie en schakelt beide spelers uit. Daarnaast haalt hij (met bal aan de voet) de derde tegenstander in die enkele meters voorsprong heeft.


Hier valt op hoe snel hij is met bal aan de voet.


Hij houdt het veld goed breed, hij ontvangt een lange bal van achteruit gevolgd door een goede eerste controle (bal ligt direct goed voor zijn voorwaartse actie in te zetten).


Hij zoekt zijn de tegenstander op (met zijn rechtse voet).


Kan zowel langs rechts alsook langs links een tegenstander passeren.

Conclusie
Het grote publiek mocht op het einde van vorig seizoen al kennismaken met Duranville (vs Club Brugge) en zoals elk jaar komt er wel een nieuw talent bovendrijven bij RSC Anderlecht. Dit jaar zou Duranville wel eens de verrassing kunnen worden. Zou Felice Mazzu zich ook focussen op de jeugd en talenten de kans geven?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s