OFFICIEEL: Anderlecht haalt met Esposito nieuwe spits in huis

OFFICIEEL: Anderlecht haalt met Esposito nieuwe spits in huis

04-07-2022 13:00
3

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het officieel, Sebastiano Esposito mag zich een speler van RSC Anderlecht noemen. Paars-wit huurt de aanvaller van Inter met een aankoopoptie. De Italiaanse club kan hem nadien wel voor een afgesproken prijs terug naar het Stadio Giuseppe Meazza.

Bij Inter stond Esposito de voorbije jaren te boek als een groot talent. Op 16-jarige leeftijd debuteerde hij ook al in de hoofdmacht van de Nerazzurri. De grote doorbraak bleef uit en naast Basel speelde Esposito ook al op huurbasis voor SPAL en Venezia. Met die laatste ploeg dwong hij promotie naar de Serie A af.

Zijn eerste doelpunt voor Inter dankt Esposito aan Romelu Lukaku. De Rode Duivel gunde de jonge aanval bij een 2-0 voorsprong tegen Genoa in de Serie A een strafschop. Esposito trof raak van elf meter en was meteen zijn grote broer eeuwig dankbaar. Nu Lukaku terugkeert naar Inter was er niet meteen plaats voor Esposito. In ons land hoopt de Italiaan zijn loopbaan een nieuwe boost te geven.

Anderlecht huurt Esposito tot het einde van het seizoen en betaalt naar verluidt één miljoen euro. Esposito moet de nieuwe aanvalsleider worden na het vertrek van Joshua Zirkzee en Christian Kouamé.

Vanheusden 2.0
Na Abdulrazak en Angulo is Esposito de derde zomertransfer van Anderlecht. Er zou ook een aankoopoptie van zo’n tien miljoen euro zijn opgenomen en Inter heeft ook een terugkoopclausule zoals het bij Zinho Vanheusden heeft gedaan.