Vrancken tevreden bij KRC Genk: Hij kan leidersfiguur worden

Vrancken tevreden bij KRC Genk: "Hij kan leidersfiguur worden"

26-06-2022 10:29 Laatste update: 10:44
2

KRC Genk won zaterdag een oefenpartij tegen Termien met 0-4. Coach Wouter Vrancken was achteraf tevreden over zijn team, onder meer ook over Carlos Cuesta.

"Ik heb iedereen die beschikbaar is, gebruikt in deze oefenwedstrijd en wat me aangenaam verraste, was het lef waarmee onze zestien- en zeventienjarigen stonden te voetballen", klonk het in Het Belang Van Limburg. "Voor hen was het leerrijk om eens tegen senioren te moeten opboksen. Wie uiteindelijk zal terechtkomen bij de A-ploeg en wie bij Jong Genk, dat zullen de komende weken uitwijzen. Maar heel drastisch zal die scheiding niet zijn. Er zal worden uitgewisseld."

Vrancken wil nu dat er leiders opstaan binnen dit KRC Genk. "Natuurlijk staat nog niet alles op punt. Maar ik zie toch dat bepaalde jongens al bezig zijn met de manier van spelen die ik vooropsta. Cuesta is er daar eentje van. Hij coacht, ook als de bal ver weg is. Ook op training heb ik al gemerkt dat hij dat in zich heeft. Ik moedig dat aan. Hij kan een leidersfiguur worden."

Volgende zaterdag speelt KRC Genk al opnieuw een oefenpartij. Dan is Heist de tegenstander.