Van Bommel ziet doelpuntenkermis, Antwerp scoort 9(!) keer in oefenmatch

25-06-2022 19:14 Laatste update: 19:16
3

Royal Antwerp FC heeft haar eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen zonder enig probleem winnend kunnen afsluiten. In het duel tegen amateurploeg Hoogstraten werd er met maar liefst 9(!)-0 gewonnen.

Lang moest Mark van Bommel ook niet wachten om zijn nieuwe ploeg te zien scoren. Het was de Michael Frey die na vier minuten voetballen de score al wist te openen. Maatje Viktor Fischer wist er even later nog 2-0 van te maken en dat duo zorgde net voor rust ook nog voor de 3 en 4-0.

Na de rust stuurde Van Bommel elf nieuwe namen op het veld en ook die kenden helemaal geen enkel probleem met Hoogstraten. Nieuweling Anthony Valencia mocht debuteren op de flank, maar het was Manuel Benson die vooral wist te overtuigen.

Benson imponeerde door op drie minuten tijd een zuivere hattrick te scoren en er dus ook 7-0 van te maken. De laatste doelpunten waren voor de jonge aanvaller Emanuel Emegha, die de 9-0 eindstand op het scorebord zette.

Opstelling Antwerp
Eerste helft: Butez – Vines – Pacho – Almeida – De Laet – Yusuf – Haroun – Dwomoh – Fischer – Frey – Miyoshi
Tweede helft: De Wolf – Krasniqi – Dessoleil – Van Den Bosch – Bataille – Verstraete – Vermeeren – Gerkens – Benson – Emegha – Valencia

Doelpunten
4’ 1-0 Frey – 17’ 2-0 Fischer – 34’ 3-0 Frey (p) – 42‘ 4-0 Fischer 59‘ – 5-0 Benson – 65‘ 6-0 Benson – 66‘ 7-0 Benson (p) – 68‘ 8-0 Emegha – 75‘ 9-0 Emegha