OFFICIEEL: Bale is vanaf nu Black & Gold, Los Angeles FC kondigt aanvaller aan

OFFICIEEL: Bale is vanaf nu Black & Gold, Los Angeles FC kondigt aanvaller aan

25-06-2022 17:46 Laatste update: 27-06-2022 20:23
4

Er is duidelijkheid over de toekomst van Gareth Bale. De Welshman, die onlangs zijn vertrek bij Real Madrid aankondigde, vervolgt zijn loopbaan in de Major Soccer League, bij Los Angeles FC. Daar wordt hij een ploegmaat van onder meer Giorgio Chiellini.

Dat melden diverse media, waaronder The Athletic en transfergoeroe Fabrizio Romano. Bale vergaarde een transfervrije status en kon in alle rust zijn volgende bestemming uitkiezen. Cardiff City leek te gaan stunten en zijn jeugdspeler terug te halen naar het Championship, maar het is Los Angeles FC dat aan het langste eind trekt. De buitenspeler staat op het punt om een eenjarig contract in de Verenigde Staten te tekenen, met een optie voor nog achttien maanden.

Bale liet onlangs al doorschemeren dat hij vooral gefocust is op het WK in Qatar. Wales neemt voor het eerst sinds 1958 deel aan het mondiale eindtoernooi en om die reden wilde de Welshman zijn toekomst met geduld uitstippelen. Toch heeft hij de knoop al vroeg in het seizoen doorgehakt. Voor Bale wordt Los Angeles FC zijn vierde werkgever. Eerder diende hij Southampton, Tottenham Hotspur en Real. 

Update: Bale is inderdaad op weg naar Los Angeles. De linkspoot uit Wales heeft het nieuws bekendgemaakt via zijn social media-kanalen. Zijn nieuwe club Los Angeles FC speelt zondagavond tegen de New York Red Bulls, maar Bale zal er dan uiteraard nog niet bij zijn.

Update: Los Angeles FC heeft Gareth Bale maandag gepresenteerd. De 32-jarige aanvaller heeft een contract voor één seizoen getekend, met de optie voor nog een jaar. "Om een speler en persoon van het kaliber van Gareth aan te trekken is een historisch moment voor Los Angeles, de MLS en het voetbal in de Verenigde Staten", stelt bestuurder Larry Berg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s