UPDATE: Romano bevestigt bod van Leeds op CDK, Brugge in gesprek met Milan

UPDATE: Romano bevestigt bod van Leeds op CDK, Brugge in gesprek met Milan

14-07-2022 18:13 Laatste update: 18:13
37

Leeds United heeft naar verluidt de eerste stap gezet om Charles De Ketelaere over te nemen van Club Brugge.  De club zou een eerste bod uitgebracht hebben op de aanvaller van Club Brugge.

Volgens Calciomercato heeft Leeds United een openingsbod gedaan op De Ketelaere. De 21-jarige aanvaller maakt naam bij Club Brugge en behoort tot de rijzende sterren in het Europese voetbal. De Ketelaere heeft nog een contract tot 2024 bij Club Brugge, maar er zijn genoeg geruchten om te geloven dat hij wel eens eerder zou kunnen vertrekken. 

De Ketelaere blijft dankbaar voor de kans die hij bij Brugge krijgt, maar zou volgens CalcioMercato graag verder willen. Ook AC Milan, Leicester City en Leeds United hebben belangstelling voor hem. Maar het zou nu dus Leeds zijn die de openingszet gedaan heeft. 

De ploeg van Jesse Marsch kon vorig seizoen op het nippertje degradatie voorkomen en is toe aan een zomerse opknapbeurt. Raphinha was vorig seizoen de uitblinker bij Leeds en speelde een grote rol in de ontsnapping aan degradatie. Hij wil deze zomer graag vertrekken en dat zal een enorme leegte achterlaten in de aanval van de ploeg uit Yorkshire. Een leegte die ze hopen met De Ketelaere op te vullen. 

Update: Volgens journalist Daniele Longo heeft Leeds nu een bod uitgebracht van 37 miljoen euro inclusief bonussen voor Charles De Ketelaere. De Engelse club haalde veel geld binnen met de verkoop van Raphinha aan FC Barcelona. De Ketelaere weigert Leeds, AC Milan lijkt de ideale bestemming voor de Rode Duivel.



Update: Ook transferexpert Fabrizio Romano bevestigt nu het bod van Leeds, het zou volgens hem gaan over zo'n 35 miljoen euro met mogelijke 'add-ons'. De Ketelaere zou de Engelse club niet meteen zien zitten en hoopt op een doorbraak in de gesprekken tussen AC Milan en Club Brugge. Beide clubs zouden volgens Romano in gesprek zojn over de mogelijke transfer.