Gillet (Anderlecht): “Conceiçao is de beste coach die ik ooit heb gehad”

Gillet (Anderlecht): “Conceiçao is de beste coach die ik ooit heb gehad”

25-06-2022 13:02

Guillaume Gillet is de nieuwe assistent van Felice Mazzu bij Anderlecht. Gillet keert dus terug naar zijn thuis in het Lotto Park. Hij gaat in gesprek met Sudinfo over zijn terugkeer en inspiraties. 

Gillet heeft onlangs zijn schoenen aan de haak gehangen om de nieuwe assistent van Felice Mazzu te worden bij RSC Anderlecht. De voormalige speler van Anderlecht sprak over zijn inspiratie als coach.

"Ik weet hoe moeilijk het is voor spelers om in het spel te blijven als ze niet spelen. Ik zal ze naar boven halen, geïnspireerd door wat Sergio Conceiçao me in Nantes heeft geleerd,” klinkt het in Sudinfo. Voor Gillet is Conceiçao het grote voorbeeld. Ariël Jacobs, Besnik Hasi en John van den Brom hebben hem ook veel geleerd. “Maar Conceiçao is echt de beste coach die ik heb gehad.” 

Gillet heeft veel opgestoken van zijn methodes, zijn toespraken en zijn aanpak. “Sergio weet zich aan te passen aan alle omstandigheden en aan elke tegenstander, waarbij hij meer belang hecht aan de reserves dan aan de starters."