Cercle Brugge maakt het Clement moeilijk, maar verliest toch van AS Monaco

25-06-2022 12:01
6

Cercle Brugge heeft zaterdag het weekend afgetrapt met een oefenpartij tegen moederclub AS Monaco. In het duel tegen de ploeg van Philippe Clement werd er met 1-0 verloren.

Cercle Brugge deed aanvankelijk goed mee met de Monegasken, maar zag de jongens van Clement wel de eerste kansen creëeren. Thomas Didillon, die de voorbije dagen nog meetrainde met Monaco, moest enkele keren tussenbeide komen.

In minuut 17 was het dan toch raak voor Monaco, dat via Anthony Musaba (ex-Cercle Brugge) op voorsprong wist te komen. Gelson Fernandes wist even later bijna voor de 2-0 te zorgen, maar zover kwam het niet.

Een tweede helft met heel wat nieuwe namen en ook enkele testers van Monaco B in het team wisten voor het verschil te zorgen. De Vereniging bracht energiek voetbal, maar vond de weg naar doel aanvankelijk niet. Ackx was wel dicht bij die gelijkmaker, maar kwam een teen tekort.

Enkele minuten voor het einde van de partij viel dat doelpunt er toch. Ravych zorgde voor de gelijkmaker, maar zag dat uiteindelijk toch nog afgekeurd worden. Het bleef daardoor 1-0.

Opstellingen
Eerste helft: Didillon, Sousa, Daland, Utkus, Miangue, Lopes Da Silva, Vanhoutte, Maden, Hotic, Denkey, Deman
Tweede helft: Warleson, Ravych, Cassaert, Couto*, Torres, Van Der Bruggen, Magassa*, Martlé, Ackx, Decarpentrie, Sampers