Bilbao blaast komst Aviña (Cercle) op vanwege 'racistische en seksistische tweets'

Bilbao blaast komst Aviña (Cercle) op vanwege 'racistische en seksistische tweets'

25-06-2022 09:28 Laatste update: 09:34
1

Carlos Aviña, technisch directeur van Cercle Brugge, zou wel eens in nauwe schoentjes kunnen komen te zitten. De Mexicaan was één van de kandidaten om de rol van sportief directeur op te nemen bij Athletic Bilbao, maar nu is gebleken dat hij in het verleden enkele discriminerende berichten op zijn Twitter-profiel heeft geplaatst.

Aangezien hij de voorbije jaren keurig werk geleverd heeft bij Cercle, lag Aviña goed in de markt. Ook Bilbao volgde zijn ontwikkeling op de voet. Nu de Baskische cultclub op zoek is naar iemand die de sportieve touwtjes in handen kan nemen, verscheen ook de 31-jarige Aviña in beeld. Enkele dagen geleden klonk het zelfs nog dat de overeenkomst min of meer rond was. Toen de clubleiding zijn sociale media aan een onderzoek onderwierp, stuitten ze echter op een onaangename verrassing.

Op zijn Twitter-pagina doken namelijk verschillende tweets op met een 'homofobe, racistische en/of seksistische inslag', schrijft de journalist Alexx Carrasquedo onder meer, werkzaam bij AS. Volgens verschillende Spaanse bronnen heeft Bilbao daarop afgezien van zijn aanstelling. De vraag rijst nu of Aviña ook bij Cercle sancties moet vrezen. De Mexicaan werd eigenlijk naar Brugge geloodst via moederclub AS Monaco.