Expert applaudisseert nieuw logo Cercle: “Het is sterk omdat het dynamisch is”

Expert applaudisseert nieuw logo Cercle: “Het is sterk omdat het dynamisch is”

24-06-2022 10:25
18

Het nieuwe logo van Cercle Brugge werd op sociale media meteen afgemaakt, maar Dimitri Jeurissen, creatief directeur bij Base Design - een bureau dat werkt voor wereldmerken als de New York Mets en Puma is lovend.

Tegenover Sporza geeft Jeurissen zijn mening over het logo. "Het heeft guts en een sterke persoonlijkheid. Ook op digitaal gebied geeft het een nieuwe energie. De parameters die we vandaag hanteren, zijn dan ook anders dan vroeger. De identiteit moet zich goed gedragen op nieuwe media."

Jeurissen vindt het logo ook uniek. "Dit logo is sterk omdat het dynamisch is. De kleur knalt heel hard en de typografie is duidelijk en heel bold (vet, red.). Alles heeft een duidelijke fit ten opzichte van de naam. Bovendien  is het ook geen afkooksel van iets anders. Het heeft een eigen persoonlijkheid. Dat is heel belangrijk."

De expert op het gebied van logodesign heeft raad voor de Cercle-fans. "Ze moeten dit logo omarmen. Take it on! Ik weet dat het een heel proces is en dat het gevoelig ligt. Kijk ook maar naar Juventus, dat enkele jaren geleden zijn logo eveneens radicaal wijzigde."