Nieuwe Ajax-trainer Schreuder is bijzonder ambitieus: 'Ooit de CL winnen'

Nieuwe Ajax-trainer Schreuder is bijzonder ambitieus: 'Ooit de CL winnen'

23 juni - 22:40 Laatste update: 23:40
0

Aan ambities geen gebrek bij Alfred Schreuder. De nieuwe trainer van de Amsterdammers droomt zelfs van het winnen van de Champions League, vertelt hij aan Ajax TV.

Schreuder wil nationaal voor alle prijzen gaan, maar ook Europees wil hij succesvol zijn. "Zonder arrogant te zijn, maar je moet altijd de ambitie hebben om het hoogste na te streven. Ik heb zelf de ambitie om ooit een keer de Champions League te winnen. Ajax heeft dat in het verleden ook gedaan en we waren drie jaar geleden ook heel dichtbij", doelt hij op de halve finale in het seizoen 2018/2019.

Ook over het voetbal heeft Schreuder duidelijke ideeën. "Veel positiewisselingen, maar wel alles goed bezet houden. Dominant willen zijn, wat natuurlijk bij Ajax past. Daarbij hoort ook de manier van heel veel aanvallen, heel veel op de helft van de tegenstander willen zijn. Alles moet mogelijk zijn en ik denk dat de ingrediënten hier aanwezig zijn."

Erik ten Hag speelde in de laatste weken van het vorige seizoen in een 4-4-2 met Ajax. "Ik zou dat niet schromen, maar in principe weten we natuurlijk waar Ajax voor staat, in een 4-3-3. Of dat nou met een nummer tien is of met twee nummer achten, dat gaan we wel zien."

De spelers van Ajax moeten zich donderdag weer op de club melden. Vrijdag staat de eerste veldtraining op het programma.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie