Marca: '75 millones o nada' voor De Jong, Barça vraagt door

Marca: '75 millones o nada' voor De Jong, Barça vraagt door

23 juni - 19:00
1

Marca heeft de nieuwste stand van zaken rondom Frenkie de Jong, FC Barcelona en Manchester United gedeeld. De in Madrid gezetelde sportkrant spreekt van '75 millones o nada', 75 miljoen of niets.

Barça wil namelijk een gegarandeerde transfersom van 75 miljoen euro, plus bonussen, meldt Marca. Alleen dan overweegt men om De Jong te verkopen aan Manchester United, dat volgens eerdere berichtgeving uit Spanje en Engeland een basisbedrag van 65 à zeventig miljoen euro in zijn hoofd heeft.

De Catalanen hoeven geen water bij de wijn te doen en kunnen het zich permitteren om af te wachten. Vanwege het strenge financiële systeem in Spanje mag Barça maximaal één derde van de transfersom voor De Jong herinvesteren. Als de Oranje-controleur onder de vraagprijs wordt verkocht, zou dat dus niet veel verschil maken voor Barcelona. Ook een transfer van toptarget Robert Lewandowski komt in dat geval niet dichterbij.

Het is afwachten of Manchester United over de brug komt: de club van Erik ten Hag wacht nog altijd op zijn eerste aankoop van de zomer en is ook nog bezig met Ajacieden Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Antony. De Jong zelf sprak de intentie uit om bij FC Barcelona te blijven, maar lijkt ook open te staan voor een hereniging met Ten Hag, zijn oude trainer bij Ajax.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie