‘Rode Duivels trekken naar Qatar met slechts 7,9 procent kans op winst’

‘Rode Duivels trekken naar Qatar met slechts 7,9 procent kans op winst’

23 juni - 18:31
7

De Rode Duivels hebben de tweede plaats behouden op de wereldranglijst van voetballanden die de FIFA donderdag heeft gepubliceerd. Toch heeft België volgens de laatste berekeningen een heel kleine kans om het WK in Qatar te winnen. 

Brazilië, dat in de vorige rangschikking de eerste plaats heeft heroverd op België, blijft nummer 1 met 1837 punten. Toch betekent deze eerste plek weinig op een groot landentoernooi. Dat blijkt uit een berekening van “The Analyst”

Volgens deze berekeningen zou Frankrijk als grote favoriet aan het WK beginnen in Qatar. De huidige wereldkampioen heeft een kans van 17,93%. Brazilië komt als tweede favoriet uit het onderzoek met een kans van 15,73%. De Belgen hebben een kans van slechts 7,9%. 

Het is belangrijk te verduidelijken hoe deze statistiek werd berekend. In feite baseert "The Analyst" zijn berekeningen op verschillende factoren. Deze zijn de kwaliteit van het team, de recente resultaten, de moeilijkheidsgraad van de groepen en de mogelijke lotingen van elk land. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie