Schreuder (ex-Club Brugge) haalt rechterhand: 'Een van grootste clubs van Europa'

Schreuder (ex-Club Brugge) haalt rechterhand: 'Een van grootste clubs van Europa'

23 June - 08:45
1

Matthias Kaltenbach wordt definitief de nieuwe assistent-trainer bij Ajax. De 37-jarige Duitser werkte bij 1899 Hoffenheim al samen met Alfred Schreuder (ex-Club Brugge) en komt van diezelfde club over.

De Telegraaf wist onlangs al te melden dat Kaltenbach voor twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen, tekent in Amsterdam en dat Ajax een minimale transfersom overmaakt naar Duitsland. Hoewel Ajax Kaltenbach nog niet officieel heeft gepresenteerd, heeft de Duitser al wel afscheid genomen van TSG. "Ik verlaat Hoffenheim en de fans na elf jaar met pijn in het hart", stelt hij op de clubsite van Hoffenheim. 

"Ajax is niet alleen een bijzondere, professionele uitdaging voor mij. Het is ook de club die ik in mijn jeugd al bewonderde", vervolgt Kaltenbach met een lofzang voor zijn nieuwe werkgever. "Ik ben Hoffenheim enorm dankbaar, dat ik de kans heb gekregen om naast Alfred bij Ajax - een van de grootste clubs van Europa - te werken."

Kaltenbach was sinds 2011/2012 werkzaam bij Hoffenheim. De eerste jaren als eindeverantwoordelijke bij de O19 en vanaf medio 2016 als assistent-trainer bij de hoofdmacht. Bij Ajax is Kaltenbach de opvolger van Winston Bogarde, voor wie geen plek meer was in de staf van Schreuder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie