‘Lierse verhuurt stadion aan beloften Antwerp, ook matchen zonder fans’

‘Lierse verhuurt stadion aan beloften Antwerp, ook matchen zonder fans’

22 juni - 16:46
2

Lierse gaat haar stadion het komende seizoen aan de beloften van Antwerp verhuren. Het stadbestuur houdt wel rekening met de veiligheid en sommige wedstrijden zullen mogelijk achter gesloten deuren plaatsvinden.

Lierse kan geld gebruiken en leent het stadion uit aan ‘rivaal’ Antwerp. Zelf speelt het maximaal zeventien thuismatchen in 1B. Ook de Red Flames zullen drie matchen in Lier spelen. Er zal ook geïnvesteerd worden in de grasmat.

‘Van Antwerp zullen de beloften (U23) hun thuiswedstrijden in Lier gaan spelen. Alleen de hoofdtribune en het bezoekersvak zullen dan open zijn. Die wedstrijden vinden telkens plaats in weekends waarin Lierse zelf op verplaatsing speelt’, klinkt het bij de VRT.

Burgemeester Rik Verwaest (N-VA) is echter voorzichtig: "Ze gaan ook spelen tegen de beloftenploegen van andere eersteklassers. In principe zijn dat geen wedstrijden die veel volk trekken, maar je hebt altijd het risico dat harde kernen afspreken om elkaar op te zoeken tijdens zo'n beloftenmatch.”

Mogelijk worden er dan geen fans toegelaten. “Of misschien komt er wel veel volk, als er bijvoorbeeld gespeeld wordt voor een titel. Daarom hebben we afgesproken dat we kunnen beslissen om wedstrijden, die wij beschouwen als een risico, achter gesloten deuren te laten spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie