BILD: Dortmund geeft in totaal 79 miljoen euro uit aan Ajax-spits Haller

BILD: Dortmund geeft in totaal 79 miljoen euro uit aan Ajax-spits Haller

22-06-2022 16:26
5

Borussia Dortmund gaat Sébastien Haller rijkelijk belonen. De nieuwe spits, die op het punt staat over te komen van Ajax, gaat elf miljoen euro per seizoen verdienen, meldt BILD.

Dortmund en Ajax hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfersom van Haller, die voor maximaal 35 miljoen euro de overstap gaat maken. Vermoedelijk krijgt de transfer donderdag zijn beslag. Bij de nummer twee van Duitsland ligt een vierjarig contract klaar en BILD claimt meer te weten over de financiële details.

Haller kan een jaarsalaris van elf miljoen euro tegemoet zien, klinkt het. Aan het einde van zijn contract zou hij dus 44 miljoen aan salarissen moeten hebben verdiend. Volgens BILD strijkt alleen Marco Reus meer op in Dortmund (twaalf miljoen). Het totale pakket - transfersom, salaris en bonussen - kost BVB dus zo'n 79 miljoen euro.

Dortmund ziet in Haller de opvolger van de naar Manchester City vertrokken Erling Braut Haaland. Door een 28-jarige spits te halen, breekt BVB met de eigen transfertactiek: voorgangers Haaland (19), Pierre-Emerick Aubameyang (24) en Robert Lewandowski (21) waren op het moment van tekenen allemaal jonger dan 25 jaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie