'Awoniyi (ex-KAA Gent en Moeskroen) gaat transferrecord Union Berlin verbreken'

'Awoniyi (ex-KAA Gent en Moeskroen) gaat transferrecord Union Berlin verbreken'

22-06-2022 14:04
2

Union Berlin gaat zijn eigen transferrecord verpulveren met het verkopen van Taiwo Awoniyi (ex-KAA Gent en Moeskroen), meldt de Berliner Zeitung. Berlin richt zich vervolgens op Philippe Max van PSV.

Awoniyi speelde in het verleden bij Moeskroen en KAA Gent, maar heeft een topseizoen in de Bundesliga achter de rug: de Nigeriaan scoorde vijftien keer en heeft daarmee de belangstelling van Premier League-promovendus Nottingham Forest gewekt. Zijn transferclausule van twintig miljoen euro – waarmee hij veruit de duurste uitgaande transfer in de Union-geschiedenis wordt – is geactiveerd en Awoniyi heeft al afscheid genomen van zijn teamgenoten, weet de Berliner Zeitung.

Een deel van de transferinkomsten kan aan Max gespendeerd worden. PSV vraagt vijf à zes miljoen voor de linksback, wist het Eindhovens Dagblad eerder deze week te melden. Volgens datzelfde medium is de 'opvolger' van Max ook al in Eindhoven gesignaleerd. Ki-Jana Hoever komt over van Wolverhampton Wanderers en zal voor extra mankracht op de andere flank zorgen. Philipp Mwene, Mauro Júnior en de momenteel zwaar geblesseerde Olivier Boscagli kunnen als linksback fungeren.