Kalender Challenger Pro League bekend: meteen onderlinge confrontatie beloften

Kalender Challenger Pro League bekend: meteen onderlinge confrontatie beloften

22 juni - 12:12
1

De Pro League heeft alvast de kalender bekendgemaakt van de Challenger Pro League, de klasse die tot kort als 'Eerste Klasse B' door het leven ging. Die staat voor een stevige verandering, want voor het eerst zijn er enkele belofteploegen in geïntegreerd. 

RSC Anderlecht, Club Brugge, KRC Genk en Standard Luik zullen vanaf deze zomer hun U21 laten afvaardigen in die gloednieuwe Challenger Pro League. De naamsverandering werd aangekondigd op de bekendmaking van de kalender. Op speeldag één zullen twee van die beloftenploegen elkaar al meteen treffen. Club NXT ontvangt op 13 augustus de leeftijdsgenoten uit Luik.

Jong Genk en de RSCA Futures mogen evenzeer in eigen huis beginnen, tegen respectievelijk Lierse SK en KMSK Deinze. Op vrijdagavond 12 augustus mogen vier profclubs de competitie echter op gang trappen. Promovendus Dender EH speelt gastheer voor Lommel SK, terwijl vicekampioen RWDM naar Excelsior Virton trekt. In het overblijvende duel kijken twee traditieclubs elkaar in de ogen: het gedegradeerde K. Beerschot V.A. opent tegen SK Beveren, dat recent een akkoord vond om haar oude naam weer te gebruiken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie